ΒΑΣΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ -ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΥ (GUTENBERG 2006)

Στην εισαγωγή του λεξικού περιέχεται συνοπτικό διάγραμμα της ιστορίας της λατινικής γλώσσας. Έτσι ο χρήστης του έργου έχει στη διάθεσή του μια χρήσιμη, σύντομη αλλά έγκυρη ενημέρωση για τη διαχρονική εξέλιξη της γλώσσας αυτής, από την οποία προήλθαν οι ρωμανικές ή λατινογενείς λεγόμενες γλώσσες.

Στο λημματολόγιο έχουν περιληφθεί τα κυριότερα και ευχρηστότερα λήμματα με τις σημασίες, τις συντάξεις και σε πολλές περιπτώσεις τις ετυμολογίες τους. Στην περίπτωση μάλιστα των ρημάτων δίδονται επίσης και οι χρόνοι τους καθώς και η συζυγία στην οποία ανήκουν.

Στο επίμετρο του έργου περιέχονται χρήσιμοι πίνακες, όπως κυρίων ονομάτων, ανωμάλων ονομάτων με την κλίση τους, γραμματικών και συντακτικών στοιχείων, μέτρων, σταθμών, νομισμάτων κ.λπ.

Το λεξικό δικαιώνει το στόχο του, που είναι να βοηθήσει κυρίως το μαθητή του λυκείου, το φοιτητή φιλολογίας, τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και κάθε άλλον που ασχολείται με τη λατινική γλώσσα για να προσεγγίζουν όσο το δυνατόν ανετότερα και γονιμότερα τα κείμενα της λατινικής γραμματείας.
Διαθέσιμο 1 αντίτυπο. Σκληρόδετο. 434 σελίδες. 26,50 / 18,00 (32%)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *