ΠΑΤΕΡΙΚΟ ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΟΣ

Το “Κυριακοδρόμιο” είναι ουσιαστικά μια συλλογή εκλεκτών περικοπών από τα Ευαγγέλια τα οποία διαβάζονται στις Εκκλησίες κάθε Κυριακή.
Η διακονία του Κυρίου Ιησού Χριστού περιλάμβανε το Κήρυγμα, την Διδασκαλία και την Θεραπεία: “και περιηγεν ολην την γαλιλαίαν ο ιησους διδασκων εν ταις συναγωγαις αυτων και κηρυσσων το ευαγγελιον της βασιλειας και θεραπευων πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν εν τω λαω” Κατά Ματθαίον 4:23. Το κήρυγμα λοιπόν που ακολουθεί την εκάστοτε περικοπή είναι η βάση για την διακήρυξη των αρχών της διδασκαλίας του Χριστού, η πρόσκληση για μετάνοια και η ελπίδα της αιώνιας ζωής.
Το κήρυγμα δυστυχώς στην σημερινή εποχή πολλάκις απουσιάζει ή αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και ευφυολογήματα, εισαγγελική ηθικολογία ή εθνοπατριωτική έξαρση. (Σταύρος Ζουμπουλάκης)
Η παρούσα έκδοση σκοπό έχει να μας φέρει σε επαφή με τον κηρυγματικό λόγο της Αδιαίρετης Εκκλησίας (33-451 μ.Χ.) παρουσιάζοντας Πατερικά κείμενα ανάλυσης και και προβληματισμού πάνω στις Ευαγγελικές περικοπές του Κυριακοδρομίου.
Τα “λόγια του Θεού” (ΡΩΜ. 3[Γ]:2), εισάγουν τον κάθε άνθρωπο, σε έναν μοναδικό γεμάτο θαύματα και ευλογίες κόσμο. Όμως, τα θαυμαστά “λόγια του Θεού”, λόγια πολύπλοκα και αιώνια, ζωοποιά, αλλά και θανατηφόρα, απέραντα και πάντοτε επίκαιρα δεν προσεγγίζονται επιπόλαια και πρόχειρα. Στην ανάλυση αυτών των λόγων πρώτη θέση έχουν ερμηνευτές που είχαν επικοινωνία με τον Θεό, που γνώρισαν και γεύθηκαν, άκουσαν και μελέτησαν τον “λόγο του Θεού” και ανακάλυψαν, ότι αυτός κατέχει μια μοναδική και τεράστια δύναμη να απελευθερώνει τον άν θρωπο από την άγνοια, τη σύγχυση, την αμαρτία, την φθορά και τον θάνατο.
Σχήμα 18χ 25 εκατοστά. Σκληρόδετο. 464 σελίδες. 25,00€

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *