ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ -ROSARIO SCOGNAMIGLIO

Με μεγάλη μου έκπληξη έβλεπα να μεγαλώνει μπροστά μου ένα πλήθος από μικρές αφηγήσεις, αποφθέγματα, ποιήματα, σαν “μαργαριτάρια” λησμονημένα, την ομορφιά των οποίων ανακαλύπτουμε ύστερα από χρόνια, σαν γνωστά κι αγαπημένα πρόσωπα που ξαναβλέπουμε με χαρά μετά από καιρό. Στο μεταξύ είχα λάβει από την Ιταλία δύο χαριτωμένες συλλογές του Antony de Mello, ενός ιησουίτη μοναχού, που έδρασε ως ιεραπόστολος στην πατρίδα του την Ινδία και πέθανε πρόσφατα στις ΗΠΑ. Οι δύο αυτοί τόμοι περιέχουν πολλές ιστορίες τέτοιου είδους, προερχόμενες όχι μόνο από τη χριστιανική, αλλά και από άλλες παραδόσεις, όλες πάντως οι ιστορίες συνοδεύονται και από ένα σχόλιο από χριστιανική σκοπιά.
Τα παραπάνω βιβλία του φιλόπονου ιησουίτη, καθώς και μια σειρά βοηθημάτων για τα κατηχητικά, παράρτημα του ιταλικού περιοδικού “Temi de Predicazione”, μου προσέφεραν μια μεγάλη ποσότητα αφηγηματικού υλικού. Άρχισα να μεταφράζω, επιλέγοντας τα πιο όμορφα για την παρούσα συλλογή, Παράλληλα, προσπάθησα να αποδώσω στα ελληνικά προσευχές, μαρτυρίες, αλλά και μικρά ποιήματα, τα οποία με συντροφεύουν από τα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας, όλα προϊόντα της αγνής λαϊκής θρησκευτικότητας.
Στην ανά χείρας συλλογή συμπεριέλαβα επίσης μύθους του Φαίδρου, ραββινικές ιστορίες, καθώς και παραβολές και ποιήματα από άλλες θρησκείες.

Διαθέσιμο 1 αντίτυπο ελαφρά μεταχειρισμένο. 260 σελίδες. 8,50 / 2,00€

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *